EAT YOUR GREENS

Ämpärillinen viikossa näitä, mutta miten?

 

Mä rakastan hedelmiä ja marjoja. Mun lempparihedelmiin kuuluu mm. banaani, passionhedelmä ja mandariini. Marjoissa taas oon tosi kaikkiruokainen, erityisesti mustikat ja tyrnit löytyy yleensä mun pienestä pakkasesta. Pyrin syömään kasviksia ja hedelmiä abouttiarallaa sen puoli kiloa päivässä, mutta välillä se tuottaa vaikeuksia. Se ainainen kuoriminen ja pilkkominen on vaan niin jotenkin tylsää. Banaani tietty on helppo eväs ottaa mukaan melkein minne vaan, mutta monet muut hedelmät on vähän ehkä sotkuisempia tai ainakin paperia/kosteuspyyhkeitä tarvitsevia. Esim omenasta ja appelsiinista jää aina ärsyttävän nahkeat sormet kaiken sen kuoren kanssa säätämisen jälkeen.
Oon siinä mielessä yksinkertainen että tykkään tehdä helppoja ruokia ja aamiaisia yms. Sen takia smoothiet on mun mielestä yks parhaista tavoista saada hedelmien vitskut talteen. Mulla ei muutenkaan aamuisin ole kovin usein nälkä ja smoothie on helppo huitaista huuleen ilman pureskelua.
Toinen kiva tapa on mehustaminen, smoothieista saa kylläkin kuidut paremmin talteen mutta itsetehtyjen mehujen lipittäminen on aikamoista luksusta. Ihanaa!

Ihanaa tosin ei ole mehupuristen putsailu johon välillä menee vähän hermo. Mulla on itsellä käytössä Witt:n Juicepresso mehupuristin ja oon tykännyt siitä tosi paljon. Se ei oo kovin iso ja otankin sen kaapista esille keittiön tasolle vaan kun sitä käytän.  Sillon kun se hankittiin tein varmaan kerran viikossa, ellen useamminkin, mehuja. Alkuhuuma siitä kuitenkin hiipui hiipumistaan mutta nyt oon taas innostunut käyttämään sitä useammin. Se sen koneen peseminen on vaan välillä niin raskasta, vaikka ei oikeesti heti käytön jälkeen vie edes niin montaa minuuttia…

 

Muita hyviä keinoja miten oon saanut itseni (ja poikaystävänikin) syömään huomaamatta enemmän kasviksia on myös niiden pilkkominen valmiiksi evääksi tai iltapalaksi. Saatan kuoria ison pussin porkkanoita ja paloitella ne tikuiksi rasioihin tai jääkaappiin johonkin kippoon valmiiksi. Siinä vaiheessa kun pieni nälkäkiukku alkaa lähestymään on helppo napata pientä (ja terveellistä!) snackia jääkaapista kun pastat tai riisit kiehuu. Tällä on todella moni orastava riita vältetty, oon nimittäin useamman kerran saanut kuulla siitä että nälkäisenä musta tulee aikamoinen riitapukari.

Mä tykkään tosi paljon salaateista, mutta en melkein koskaan tee niitä itse. Jotenkin vaan salaatin teko on mulle ylitsepääsemättömän vaikeaa ja usein syönkin sellaisen salaatin minkä oon koonnut kaupan salaattibaarista. Ne mun salaatit yleensä näyttää enemmänkin joltain juustofestareilta kuin salaateilta…
Jos kuitenkin teen jonkin näköisen salaatin himassa, on siinä yleensä pelkästään tomaattia, kurkkua ja raejuustoa. Tai vastaavasti jotain toista juustoa, kuten fetaa jota himoitsen vähintään kerran päivässä. Feta on vaan jotain niin sairaan hyvää. Nam. Itse salaatti salaatti harvoin eksyy mun kotilautaselle.

Iltapalaksi syön tosi usein munakkaan jonne pistän ison kourallisen pinaattia, muutamia pikkutomaatteja tai paprikaa ja jos suolainen iltapala ei houkuttele, niin soijajogurtti myslillä ja kourallisella mustikoita tai muita marjoja/hedelmiä on kans kiva tapa saada vähän vitamiineja ja kuituja.

Tässä oli nyt muutamia mun vinkkejä miten saada lisättyä vihanneksia ja hedelmiä päivän mittaan lautaselle. Tai vastaavasti lasiin. Jos jollain teistä on hyväksitodettuja vinkkejä aiheeseen liittyen niin mielellään saa jakaa tietoaan kommenteissa 🙂

Kivaa alkavaa viikkoa!

 

<3:

Johanna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *