IHANAA NAISTENPÄIVÄÄ

Sylintäydeltä ruusuja ja konvehteja naistenpäivän kunniaksi kaikille naisille!

Naistenpäivästä puhutaan usein turhana juhlapäivänä, itse nautin jokaisesta juhlapyhästä jonka hyvästä saan nauttia suklaata arkena.
En usko jumalaankaan, mutta kyllä mä Pääsiäisenä mielelläni annan suklaamunia virpojille (ja pari saatan itsekin koemaistaa ).
Jokainen päivä pitäisi olla naisten ja miesten päivä, mutta mun mielestä tällaiset “juhlapäivät” kuten naistenpäivä (ja miestenpäivä yhtälailla marraskuun 19.) tuo kivaa pientä extraa perustylsään torstaihin.
Koen että on aika kivaa olla nainen täällä Suomessa. Ennen ei ollut näinkään helppoa mummeilla ja isomummeilla, eikä oikeastaan monien meidän äideilläkään. Ystäväni Anu halusi toteuttaa noin kuukausi sitten portfoliokuvauksen Old school wedding- teemalla ja meidät puettiin vintage- häämekkoihin. En voinut olla tätä postausta kirjoittaessa ajattelematta niitä naisia jotka näiden mekkojen kaltaisissa ovat aikoinaan menneet naimisiin. Saivatkohan he päättää juuri mistään?

Onneksi asiat on parantuneet ihan kivasti meillä. Saadaan äänestää ja päättää aikalailla kaikesta mitä itse halutaan tehdä.  Asiat saavat toki parantua vielä lisää, paljonkin lisää. Vieläkään ei ole naisten ja miesten väliset palkat ja eläkkeet yhtä suuria. Toivottavasti pian on.
Mutta ei liikaa negailua nyt tähän.

Ja hei, aamulla uutisia katsoessani huomasin hienon uutisen joka varmasti koskettaa monia feministejä, nimittäin kohta pääsee saudinaisetkin ratin taakse! Siitä se lähtee! Iso peukku Saudi-Arabialle!

 

Kivaa naistenpäivää evribadi! <3

Kuvien ihanat naiset: Johanna, Pinja ja Sita

Ihana kuvaaja: Paula Kesäläinen (ig @paulakesalainen )

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *