Suomalaista kulttuuria parhaimmillaan

Ihanaa sunnuntaita!

Toivottavasti teillä on sujunut tämä ihana aurinkoinen (vaikkakin kirpsakan kylmä) sunnuntai mukavasti.
Me heräiltiin mun ystävän Jassun kanssa Emmin luota patjoilta, pidettiin lauantai-iltana perinteinen tyttöjen yökylä. Tehtiin hyvää ruokaa, pelattiin xboxia ja saatiin me pieni luento peliteoreettisista tilanteistakin. Okei, eihän tää kuulosta enää sittenkään kovin perinteiseltä. Tärkeintä kuitenkin oli hyvä seura ja ihana fiilis.
Mutta niin, takaisin sunnuntaiaamuun! Heräiltiin kymmenen aikoihin, vetästiin kahvit huiviin ja suunnattiin Puksusta keskustaan. Jassu lähti koulukavereiden kanssa brunssille ja me suunnattiin Emmin kanssa salille. Elixialla joukkoon liittyi myös Mikki joka tuli mun kanssa intervallitunnille, Cardio Club 45 min tunti oli tuskainen, mutta sen jälkeinen fiilis aivan loistava. Tehtiin tosiaan yhdeksän intervallia, hip hei!

Cardio Clubin rakenne:
lämmittely
3x 2min vedot (1 min jäähdyttely aina kaikkien vetojen välissä)
3x 3min
3×2 min
jäähdyttely

Jumppapirkkoilujen jälkeen seuraan liittyi Stella ja suunnattiin Uunisaarta kohti. Mä oon aloittanut tämmöisen pienimuotoisen kulttuurikerhon ja meidän porukan ensimmäinen järjestetty retki oli avantouimaan. Stella ei ollut koskaan käynyt avannossa ja munkin viime kerrasta on jo monta vuotta. Ensimmäinen dippi (saunassa lämmittelyn jälkeen) oli aika tuskainen, jännitti ja pelotti ja olin varma että kerta saa riittää. Nousin kuitenkin omin jaloin portaita pitkin ylös ja kokonaisvaltainen hyvänolontunne humahti päästä varpaisiin. Avannon jälkeinen hyvä olo tuntui koko kropassa melkein heti. Mulla ei ollut mikään kiire saunaan sen jälkeen, kaikessa rauhassa tepsutettiin sinne ja hehkutettiin nössöille ekan kierroksen skipanneille kuinka siistiä se oli.
Saatiin kuunnella konkariavantouimarien vinkkejä uusista mestoista ja varusteista. Tähän jää oikeesti ihan koukkuun. Pakko päästä pian taas avantoon.

Ootteko te kokeilleet tätä tajuttoman suomalaista lajia? Ihan parasta.

 

Tehtiin tätä hulluutta yhteensä kolme kertaa ja vika kerta kyllä tuntui pahimmalta. Olin joka kerta ihan sadasosasekunnin pidempään vedessä ja vikan kerran jälkeen saunalle kävellessä se tuntui, rintaan vähän pisti. Tai ei pistänyt, mutta tuntui vähän sellaista outoa painetta. No, kaikkeen tottuu! Ens kerralla ehkä uskallan ottaa sellaisia vetoja että liikun eteenpäin. Tällä kertaa otin niitä vaan paikallani.

 

Saunottiin ja liikuttiin ihanassa auringonpaisteessa takaisin keskustaan. Päädyttiin syömään meidän toiseen olohuoneeseen, eli citycenterin sushibar and wineen. Sushit ja misot maistui ihan törkeen hyvin.
Kaiken sen jumpan, avantosekoilun,syömisen ja lopulta kaupassa käynnin jälkeen olin ihan naatti. Haaveilin jo pienistä nokkaunista kotiin päästyäni. Olin kuitenkin taas jättänyt avaimen kotiin ja hetken pyörin citycenterissä tuskaisena, poikaystävä oli kaukana kotoota omien vanhempiensa luona eikä ollut tulossa hetkeen. Huoli oli kuitenkin vain hetkellinen, avain oli kuin olikin laukussani. En vain etsinyt sitä tarpeeksi huolellisesti. Perus perus.

Kotona editoin monta tuntia sunnuntaivideota mun youtube- kanavalle ja vieläkin istun tässä koneella. En tosiaan ottanut niitä tupluureja vaikka piti, no tuleepahan uni ajoissa tänäyönä.

 

Huomenna on supersuper kiireinen vapaapäivä, oon siis vaan sopinut kaikkia menoja ja juttuja viikon ainoalle kunnon arkivapaalle. Ei haittaa, kivaa kun on tekemistä.
Nyt meen tekemään iltapalaa.

 

Ihanaa sunnuntai-iltaa tyypit <3

3 thoughts on “Suomalaista kulttuuria parhaimmillaan”

  1. Viime tiistaina kävin ekan kerran avannossa ja ihan harmittaa että en ole aikaisemmin ÄLYNNY!!!niin hyvä olo siitä tuli.Tiistaina otan työkamun mukaan ja toivon saavani hänestä uintikaverin loppu talvelle 🤗 niin ja toivon että toka kerta avannossa tuntuu yhtä huipulle kun eka 😀👍

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *